Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Fred Leeflang

'Meer les op scholen in Leerdam over misbruik van alcohol'

De Partij voor de Arbeid wil dat er op meer scholen in de gemeente Leerdam voorlichting wordt gegeven over alcoholgebruik. De partij vraagt daar aandacht voor in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. Volgens PvdA is er nu pas één school in Leerdam waar lessen over alcoholgebruik of alcoholmisbruik zijn opgenomen in het lesrooster.

De PvdA baseert zich op onderzoek van de Dienst Gezondheid en Jeugd van eerder dit jaar. Mystery shoppers bezochten de regio en kregen in Leerdam in 33 procent van de gevallen alcohol mee terwijl zij nog geen 18 waren. In heel Zuid-Holland Zuid is dat percentage 59. In Leerdam werden 10 zaken bezocht, waarbij 21 keer door een jongere een poging werd gedaan alcohol te kopen. De partij wil weten of er meer kan worden ingezet op handhaving van het verbod op verkoop van alcohol aan minderjarigen, om dat percentage verder omlaag te brengen. '

Ook wil de PvdA weten waarom niet op alle scholen voorlichting wordt gegeven over alcohol drinken op jongere leeftijd. ,,Preventie voor jongeren wordt alleen op het Heerenlanden College Eksterlaan ingezet. Wat is hiervoor de reden? En waarom niet op De Joost?'' vraagt de partij zich af.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (7%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (12%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (72%)
1517 stemmen