Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Robin Utrecht

Meevallertje verenigingen kost gemeente Molenlanden twee ton

Verenigingen in Molenlanden die compenseren voor de onroerendezaakbelasting (ozb) die zij betalen, zou de gemeente tussen de anderhalf en twee ton per jaar kosten.

De PvdA-fracties in de voormalige gemeenten Molenwaard en Giessenlanden - die op 1 januari fuseerden tot Molenlanden - drongen halverwege vorig jaar aan op een onderzoek naar een tegemoetkoming, omdat verenigingen en stichtingen in de regio volgens de partij vaak ‘alle zeilen bij moeten zetten om het hoofd boven water te houden’.

Het is nog niet bekend of de compensatie er daadwerkelijk van komt. Volgens het college roept het plan juridisch gezien nog wat vragen op. Mede daardoor wil het college dat er pas een beslissing wordt genomen als ook het nieuwe subsidiebeleid van de gemeente wordt vastgesteld. Indien het plan groen licht krijgt, zou het grootste deel van het bedrag richting sport- en verenigingsaccommodaties gaan (80.300 euro).

Of als het in beide regio’s meegaat: Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

Rivierenland