Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf november kan heel Nederland de melk van met naam genoemde koeien kopen van de boerderij van Matthijs Baan. © Cor de Kock

Melk van je voorkeur in de super: Floortje 30, Noortje 16 en Geertje 64 krijgen eigen flessen

VIDEOWie graag wil weten welke koe voor zijn dagelijkse glaasje melk zorgt, heeft geluk. Melkveehouder Matthijs Baan uit Molenaarsgraaf bedacht het concept 'Elke Melk', waardoor op zijn melkflessen vanaf november te zien is welke individuele koe de melk voor jouw fles heeft geleverd.

Koe nummer 52, alias Geertje 64, staat klaar om gemolken te worden. Nu gaat haar melk nog in dezelfde tank als die van al haar medekoeien, maar daar komt volgens melkveehouder Matthijs Baan (38) snel verandering in. ,,We gaan met een systeem werken dat iedere koe apart melkt", vertelt Baan. Hij wijst op Geertje, die het melkproces geduldig afwacht. ,,De robot zou door de chip in haar halsband weten om welke koe het gaat. Als ze dan klaar is met melken, gaat de melk niet naar de tank, maar wordt ze direct gepasteuriseerd en in een flesje gestopt. Ook komt er direct een label met de naam van de koe erop. Zo komt de melk binnen drie minuten van de koe zelf tot een flesje in de koeling."

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (6%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (13%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (11%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (71%)
943 stemmen