Volledig scherm
© Run a bit

Merwede Triathlon in Gorinchem voor het eerst met G-teams

Twee G-teams hebben zich tot nu toe aangemeld voor de Merwede Triathlon die zondag 27 mei in Gorinchem plaatsvindt. Het is de eerste keer dat atleten met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking aan de startstreep mogen verschijnen. ,,We dachten dat het complex zou zijn om de triathlon ook voor hen open te stellen, maar dat viel reuze mee'', zegt Dick de Goeij van Run a bit, de organisatie achter de Merwede Triathlon.

De organisatie dacht eerst geconfronteerd te worden met extra eisen om deze atleten te laten deelnemen aan het evenement. Maar dat bleek niet het geval. ,,We werden door Gorinchem Beweegt benaderd met de vraag ons evenement open te stellen'', vertelt De Goeij. ,,Zij hoeven geen inschrijfgeld te betalen en mogen begeleiders meenemen.''

Zwemmen, fietsen, lopen

De deelnemers aan de Merwede G Triathlon moeten 500 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,5 kilometer lopen. De Dirk Kuyt Foundation steunt het evenement.

Voor individuele sporters die aan de 1/8 triathlon in de Arkelstad willen meedoen, is er geen plaats meer. ,,We hebben inmiddels een wachtlijst. De 184 plaatsen zijn allemaal vergeven'', zegt De Goeij. ,,We hebben inmiddels zeventien teams genoteerd. In die categorie is nog wel ruimte. Evenals bij de kinderen. Tot nu toe verschijnen er zo'n twintig aan de start.''

Planning

Met nog ruim een week te gaan, krijgt de organisatie ook de eerste telefoontjes en mails met vragen. ,,Veel atleten willen hun startnummer weten. We bepalen deze aan de hand van de snelheid waarmee ze zwemmen. Die planning wordt nog gemaakt.'' Meer informatie op runabit.nl.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (6%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (12%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (72%)
1127 stemmen