'Met wat geduld eigen oude kaas'

VideoJong en jong belegen, gemaakt van de rauwe melk van de eigen koeien. Het zijn de eerste kazen van Kaasboerderij aan de Linge, een nieuwe kaasmakerij in Spijk.

 1. Reddingsteam oefent op ‘perfecte rampplek’ in Ambacht: ‘Met hond op zoek naar overlevenden’
  PREMIUM

  Reddings­team oefent op ‘perfecte rampplek’ in Ambacht: ‘Met hond op zoek naar overleven­den’

  Sloopwoningen naast winkelcentrum De Schoof in Hendrik-Ido-Ambacht zijn deze week een rampgebied. Niet echt, maar om reddingswerkers van Urban Search and Rescue (USAR.NL) en de brandweer te laten oefenen hoe zij bij een echte noodsituatie efficiënt hun werk kunnen doen. ,,Eerst gaat de reddingshond op zoek. Die slaat alleen aan bij levende mensen, niet bij lijken. Pas daarna komen wij.’’
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”