Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Minder huizen verkocht in de regio, maar wel voor een hogere prijs

Het aantal verkochte woningen in de regio Gorinchem is in het tweede kwartaal met 13 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Tegelijkertijd stegen de prijzen tot gemiddeld 288.000 euro per woning. Een record voor de regio. Ter vergelijking: vijf jaar geleden lag die gemiddelde prijs nog op 224.000 euro.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die makelaarsvereniging NVM bekend heeft gemaakt. De regio Gorinchem wijkt af van het landelijke beeld. Over heel Nederland gezien nam het aantal verkochte woningen juist toe, net als het aanbod. ,,In deze regio is weinig aanbod en wat er is, wordt snel verkocht’’, zegt makelaar Frans Groeneveld. ,,Woningen onder de drie ton zijn meestal binnen een of twee weken verkocht.’’

Volgens de NVM-cijfers wordt een woning gemiddeld binnen 45 dagen verkocht, maar daar wordt ook de periode van 32 dagen bij gerekend die mensen nodig hebben om de financiering rond te krijgen. Volgens Groeneveld is er vooral veel vraag naar appartementen door 50-plussers en naar eengezinswoningen door mensen onder de 34 jaar. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland