Volledig scherm
Directeur Hennie Schermers (l) laat Carola Schouten de school zien. © Teus Van Tilborg

Minister Carola Schouten heropent 'eigen' school in Waardhuizen: 'Het voelt als een reünie'

In 1981 zette ze haar eerste stappen op het plein van de christelijke basisschool in Waardhuizen. Nu, zoveel jaren later, is Carola Schouten terug op hetzelfde plein. Als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. En daar zijn ze in Uitwijk en Waardhuizen best trots op. 

Ze was er om samen met wethouder Renze Bergsma de vernieuwde school te openen en de nieuwe naam, de Verrekijker, en het logo te onthullen. Schouten vond het leuk weer even terug te zijn. ,,Het voelt als een reünie." 

Veel waardering had ze voor de vele vrijwilligers die twee jaar aan de vernieuwing hebben meegewerkt. ,,Bijzonder aan de school is dat iedereen de schouders er onder zet en zich erbij betrokken voelt. Ook in zware momenten. Dat hebben we in ons eigen gezin ook ervaren." Op de vraag hoe je minister wordt zei ze lachend dat het de enige baan is waar je geen diploma voor nodig hebt.

Schoolvoorbeeld

Bergsma gaf haar nog een pluim mee omdat het kabinet veel aandacht voor onderwijs heeft en het behoud van kleine scholen. ,,Voor kleine kernen zijn die van levensbelang." Hij noemde het resultaat van de vernieuwing een schoolvoorbeeld van hoe met inspanning van velen dit bereikt kan worden. ,,Uitwijk en Waardhuizen, jullie hebben je van de beste kant laten zien." 

Burgemeester Arie Noordergraaf zag het als een prachtig voorbeeld van de verbinding tussen samenleving en overheid. Ook vroeg hij aandacht voor de vertaling van de identiteit van de school. ,,Daar hebben we in de samenleving behoefte aan."

Tevreden en blij was ook directeur Hennie Schermers. ,,Met plaatselijke ondernemers en veel ouders hebben we een mooie verbouwing kunnen realiseren. Wat hebben we hier naar uitgekeken."

Volledig scherm
Minister Schouten en wethouder Bergsma onthulden de nieuwe naam en het logo van de school. © Teus Van Tilborg

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waardhuizen en omstreken? Schrijf je hier in!

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (7%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (12%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (72%)
1517 stemmen