Volledig scherm
Een stapel eurobiljetten. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Molenlanden komt met een nieuw subsidieplan

De gemeente Molenlanden komt begin volgende maand met een plan voor een nieuw subsidiebeleid.

Dit jaar ontvangen bijvoorbeeld verenigingen en instanties nog financiële steun volgens de regels van de voormalige gemeenten Molenwaard en Giessenlanden, die op 1 januari dit jaar opgingen in de gemeente Molenlanden. Ook voor 2020 zijn die bedragen nog ‘bevroren’.

,,Aan ons is het nu de opgave om te komen tot een nieuwe werkwijze. We gaan uit van meer zakelijkheid, meer transparantie en meer helderheid’’, zegt wethouder financiën Bram Visser (VVD). Op dinsdag 10 december spreekt de gemeenteraad van Molenlanden over het toekomstige subsidiebeleid. Eerder werden andere verschillen qua beleid en regelgeving al gelijkgetrokken.

Meevaller

Zo kunnen verenigingen in Molenlanden voor volgend jaar al wel een financiële meevaller tegemoet zien. Ze krijgen dan een compensatie voor de onroerendezaakbelasting (ozb) die zij betalen. De gemeente zet daarvoor een bedrag van 200.000 euro apart. Bijna de helft daarvan gaat richting sport- en verenigingsaccommodaties.

De tegemoetkoming werd onlangs vastgesteld op initiatief van de partijen Doe Mee!, CDA en VVD, samen goed voor een meerderheid in de gemeenteraad.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Molenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland