Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Molenwaard houdt 6 ton meer over dan verwacht

De gemeente Molenwaard heeft een financieel mooi jaar achter de rug. Ze hield in 2017 ruim 720.000 euro over. Dat is bijna 630.000 euro meer dan de gemeente zelf eerder had voorzien.

Volgens de jaarstukken sluit Molenwaard 2017 af met een positief resultaat van 720.494 euro. Van tevoren was gecalculeerd dat de gemeente weliswaar zwarte cijfers zou schrijven, maar er was rekening gehouden met een saldo van 87.500 euro.

Meevallers

Het positieve verschil wordt volgens de gemeente veroorzaakt door een aantal meevallers. Het meest in het oog springend zijn de winsten die gemaakt zijn bij de verkoop van bedrijfsgronden in Bleskensgraaf en Groot-Ammers. Ook werd er minder uitgegeven aan de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Verder bleken de kosten voor jeugdzorg te hoog ingeschat. 

De meevallers tezamen bedroegen bijna 1 miljoen euro. Daar tegenover stonden tegenvallers: lagere inkomsten op de begraafplaatsen en een stijging van de kosten voor afvalverwerking. In totaal ging het om bijna 400.000 euro aan tegenvallers.

De ruim 7 ton wordt toegevoegd aan de reserves.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Molenwaard en omstreken? Schrijf je hier in!