Volledig scherm
Accordeonist Jan de Graaff en Jan Pierik (mondharmonica) zijn de drijvende krachten achter het muziekgezelschap Ademnoot. © Rivas Zorggroep

Mondharmonicaclub Ademnoot viert tiende verjaardag met concert in Gorinchem

Mondharmonicaclub Ademnoot - een muziekgezelschap van mensen met chronische longaandoeningen - viert donderdag 30 januari zijn tienjarig jubileum. De muzikanten doen dit met een concert in woonzorgcentrum De Schutse in Gorinchem.

Jan Pierik, die zelf mondharmonica speelt en accordeonist Jan de Graaff zijn sinds de start de drijvende krachten achter Ademnoot. Beiden zijn verbonden aan mondharmonicavereniging de Hohner Boys uit Spijk. Zij kwamen op het idee om mensen met chronische longproblemen over te halen om mondharmonica te spelen. De mondharmonica is namelijk het enige blaasinstrument dat zowel in- als uitademend wordt bespeeld.

 Ademhalingstechnieken

De Graaff: ,,Deelnemers hebben niet alleen baat bij de ademhalingstechnieken die ze oppikken in de lessen, ook de gezelligheid van de groep speelt een rol bij het enthousiasme over ons initiatief. Het is een prettige plek om lotgenoten te ontmoeten.

Pierik vult aan: ,,De meeste deelnemers kunnen geen noot lezen, maar we hebben een systeem waarbij noten zijn omgezet in cijfers. Hierdoor kan iedereen meedoen. We hebben inmiddels ruim negentig nummers op ons repertoire staan, waaronder klassiekers als Tulpen uit Amsterdam en Droomland.’’

Het jubileumoptreden van Ademnoot vindt plaats in woonzorgcentrum De Schutse aan de Mollenburgseweg. Het begint om 14.30 uur en duurt anderhalf uur. Een kaartje kost 3,50 euro (inclusief een drankje in de pauze).

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen