De prijswinnende tuin scoort met haar rustige sfeer.
Volledig scherm
De prijswinnende tuin scoort met haar rustige sfeer. © Michel Koster

Mooiste tuin van het land ligt in Sleeuwijk

Een stel trotse pauwtjes. Zo noemt Ben de Rooy zichzelf, zijn neef Günther en het personeel nadat zaterdag bleek dat hun hoveniersbedrijf de ‘mooiste tuin van 2018’ heeft aangelegd.

En die tuin ligt in Sleeuwijk. Het Dussense bedrijf heeft het perceel trouwens al in 2015 ingericht, maar volgens de spelregels moet er eerst een aantal jaar overheen gaan voor de tuin tot volle wasdom is gekomen. In ieder geval werd er in 2018 gestemd tijdens de Tuinbeurs in Den Bosch, dus heet de aangelegde tuin de mooiste van 2018. En dat is een grote eer, aldus De Rooy.

De jury was vooral te spreken over de rustgevende indeling en het gebruik van de juiste planten. De hoveniers zijn er volgens experts in geslaagd om in alle jaargetijden een mooie tuin neer te zetten. Bovendien is de jury erg te spreken over de harmonie van kleuren. Ook de eigenaars van de tuin zijn volgens De Rooy erg trots op de uitkomst. ,,Ze kwamen samen met onze delegatie naar De Brabanthallen en vierden het feestje mee.”

Op de vakbeurs werden de Dussense hoveniers uiteindelijk gekroond uit zeven finalisten. Ook gingen de winnaars er met de publieksprijs vandoor. Dat levert De Rooy Hoveniers geen geldprijs op, maar wel twee bekers en de waardering van collega’s. ,,In ons wereldje is dit een prestigieuze titel.’'

Rivierenland