Volledig scherm
Nol Bikker. © Archieffoto Cor de Kock

Motordealer Bikker doet nieuwe gooi naar record

Motordealer Nol Bikker gaat zaterdag een nieuwe poging ondernemen om in het Guinness book of World Records terecht te komen. Daarvoor probeert hij tenminste 750 Kawasaki-rijders naar Noordeloos te lokken.

Volgens de ondernemer, die 40 jaar geleden zijn motorzaak opende, moet het dit keer ‘zeker’ lukken. Een eerdere poging (in 2014) mislukte omdat de jury van Guinness de poging te specifiek vond. Toen wist Bikker slechts 300 motorrijders te mobiliseren.

Voor een nieuwe poging moest Bikker van de jury het aantal type motoren uitbreiden. Dat lijkt nu te lukken. Zelf rijdt hij tijdens de toertocht op een Kawasaki 250 Samurai uit 1968. Een tweetakt die volgens de eigenaar ‘grote rookwolken’ de lucht in blaast.

,,Dit keer heb ik er goed over nagedacht’’, belooft Bikker. ,,Logistiek hebben we het helemaal voor elkaar. De notaris op het dak van mijn oude pand, een mooie lady erbij.’’ Ook zijn er gedurende de dag diverse live-optredens te zien.

Als alles volgens planning verloopt, start de parade om 15.00 uur vanaf het terrein van Bikker aan de Grotewaard 8.

Volledig scherm
Een van de eerdere pogingen. © Fotografie Richard van Hoek

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Noordeloos en omstreken? Schrijf je hier in!

 1. Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt
  PREMIUM
  LONGREAD | 75 jaar bevrijding

  Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt

  Na de bevrijding van West-Brabant, begin november 1944, scheidt alleen het Hollandsch Diep de geallieerden nog van Dordrecht. Maar aan beide kanten van de door de Duitsers opgeblazen Moerdijkbruggen is de oorlogsellende nog lang niet voorbij. In het zuiden is zoveel kapot dat er weinig te vieren valt, in het noorden moet de hongerwinter nog beginnen en laat de bezetter voelen dat ie nog niet verslagen is.

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

 • Mee eens (57%)
 • Niet mee eens (43%)
1650 stemmen