Volledig scherm
Brassband Oefening en Uitspanning. © Archieffoto AD

Na jaren alsnog ‘kampioensbank’ voor Aalburgse brassband

Brassband Oefening en Uitspanning in Wijk en Aalburg kreeg geen bankje na het behalen van de wereldtitel. Dankzij Jan en Carin van den Broek heeft het gezelschap er nu toch eentje gekregen.

Het was in de voormalige gemeente Aalburg gewoonte om bij een wereldtitel of Olympische medaille een bankje te schenken aan de kampioen. Wielrenster Marianne Vos grossierde erin. Toen in 2017 Oefening en Uitspanning op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade de wereldtitel in de wacht sleepte, dachten de muzikanten ook een bank te krijgen. Het werd echter een erepenning in zilver met een bijbehorende oorkonde. 

Bij Oefening en Uitspanning liepen ze met hun teleurstelling niet te koop. Het knaagde wel. ,,Daar vind ik nog wel iets op’', beloofde Jan van den Broek, de trombonist bij de brassband, twee jaar geleden.

Hij hield woord en sinds deze week staat een bank te pronken tegen het muziekgebouw De Drieklank. ,,Ik zag de gebruikte bank onlangs staan in Ameide en dacht meteen: dat is iets voor ons. We hebben het in de kleuren van ons muziekuniform geverfd: bordeauxrood.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Wijk en Aalburg en omstreken? Schrijf je hier in!