Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Victor van Breukelen

Na Molenlanden wil ook gemeente Krimpenerwaard waterbus over de Lek

In navolging van Molenlanden wil ook de gemeente Krimpenerwaard zich inzetten voor de komst van een Waterbusverbinding over de Lek. Dat blijkt uit een rapport dat de gemeente Krimpenerwaard liet opstellen door een extern bureau.

Het college van b en w van Molenlanden reageert enthousiast. ,,Ook in onze gemeente leeft deze wens en wij stellen samen optrekken op prijs.’’ Het college sprak eerder dit jaar al de wens uit voor een lijn van de Waterbus over de Lek. ‘Tot aan Streefkerk, of misschien nog verder stroomopwaarts’, klonk het toen.

Quote

Ook in onze gemeente leeft deze wens en wij stellen samen optrekken op prijs.

College van b en w, Gemeente Molenlanden

Het externe bureau dat de gemeente Krimpenerwaard inhuurde oordeelt dat meest haalbare nieuwe lijn een verbinding is tot aan Lekkerkerk/Nieuw-Lekkerland. De bestaande lijn tussen Rotterdam en Kinderdijk zou dan kunnen worden doorgetrokken. Of dat ook gaat gebeuren is nog wel een vraagteken, zo luidt de conclusie. ,,Dat is afhankelijk van de nadere uitwerking van dit voorstel, de keuze van de provincie om deze optie op te nemen in de aanbesteding voor Waterbusverbindingen ten oosten van de Van Brienenoordbrug en de daadwerkelijke inschrijvingen.’’

Nieuwe vervoerder

De gemeente Molenlanden stelde eerder te verwachten dat nog dit jaar een nieuwe vervoerder bekend wordt, na een aanbestedingstraject. ,,Dan gaan we in overleg over de mogelijkheden.’’ Op dit moment vaart de Waterbus met dertien schepen, die in totaal 21 haltes aandoen in de Drechtsteden en Rotterdam. In de regio wordt aangemeerd in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik Ido Ambacht, Alblasserdam en Kinderdijk.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

Rivierenland