Volledig scherm
Joop Datema en Marja Klijnkramer, gefotografeerd bij de opening van hun winkel in Gorinchem, drie jaar geleden. © Cor de Kock

Nautische speciaalzaak Datema sluit de deuren in Gorinchem

Datema Amsterdam, de nautisch gespecialiseerde boekhandel voor zee- en binnenwaterkaarten wereldwijd, aan de Gorcumse Lingehaven sluit de deuren. Met ingang van 6 december is de zaak definitief dicht.

Dat melden Joop Datema en Marja Klijnkramer vanmiddag aan hun klanten en relaties. Datema Amsterdam is al meer dan twintig jaar een begrip in de watersportwereld als het om scheepvaartkaarten gaat. Drie jaar geleden verruilden ze Amsterdam voor Gorinchem, omdat deze stad beter bereikbaar bleek voor hun klanten.

Veranderende markt

Quote

Voor een winkel zoals die van ons is in deze moderne tijd geen plaats meer

,,De verhuizing vanuit Amsterdam naar Gorinchem in 2016 was een goede stap, maar de veranderende markt biedt helaas geen verdere toekomst meer.  Voor een winkel zoals die van ons is in deze moderne tijd geen plaats meer’’, stellen beiden. 

Vanaf donderdag starten ze met de uitverkoop. ,,Voor wat betreft onze webshop zoeken we naar een oplossing om deze mogelijk en wellicht in aangepaste vorm, voort te zetten. Zodra wij meer weten over het wel of niet voortbestaan ervan, laten wij dat onze klanten weten.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland