Volledig scherm
© AFP

Nep-agenten in BMW beroven Polen op A15 van 'grote som geld'

Twee mannen uit Polen zijn vanmiddag op de snelweg A15 bij Rumpt beroofd van een grote som geld. Dat gebeurde door een duo in een BMW dat zich voordeed als agent. Een van de slachtoffers werd bovendien mishandeld. 

Dat meldt de politie Neerijnen-Lingewaal woensdagavond.

Volgens wijkagent Erwin van Dalen waren de slachtoffers op pad in Nederland om een auto te kopen. Daarom hadden ze een behoorlijk geldbedrag aan contanten bij zich. 

De mannen waren bij een bedrijf in Vuren geweest en reden vervolgens via de A15 richting knooppunt Deil. Rond 14.30 uur werd het duo ingehaald door een zwarte BMW 3-serie. Die ging voor hen ging rijden en dirigeerde hen naar de parkeerplaats Molenkamp, even voor het knooppunt. Vervolgens maakten ze volgens Van Dalen op dwingende wijze duidelijk dat ze 'het geld' en 'de narcotica' wilden controleren.

Argwaan

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP/Valerie Kuypers

Het kan volgens de agent heel goed gaan om een bende die zich specifiek richt op buitenlanders op de snelweg. ,,In juni was er een vergelijkbaar incident met twee mannen uit de Oekraïne op de A2 bij Waardenburg. Ook toen is een groot geldbedrag buitgemaakt.’’ Een specifiek bedrag wil hij niet noemen.

Volgens Van Dalen is het kennelijk in sommige landen niet ongebruikelijk dat agenten in burger auto's langs de kant van de weg zetten. Dat is vermoedelijk ook de reden dat de Oost-Europeanen aanvankelijk geen argwaan hebben als dat in Nederland gebeurt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Vuren en omstreken? Schrijf je hier in!