Volledig scherm
Nienke van Cuijlenburg (9) uit Hardinxveld-Giessendam met haar vijf medailles na het NK Twirlen in Almere. © Gerard Biesheuvel

Nienke (9) uit Hardinxveld wint drie gouden en twee zilveren medailles op NK Twirlen

Nienke van Cuijlenburg (9) uit Hardinxveld-Giessendam heeft afgelopen weekend drie gouden en twee zilveren medailles gewonnen op het NK Twirlen in Almere.

De talentvolle twirlster - die traint bij Twirlvereniging Liberté in Barendrecht - werd Nederlands kampioen in de categorieën Solo Twirling 1 baton, Super X-strut en Duo twirling. Bij dat laatste onderdeel pakte Nienke de gouden plak met haar duo-partner Isa Spanbroek (9). Op de onderdelen Solo twirling 2 baton en Dance twirl won de Hardinxveldse een zilveren medaille.

Door haar fantastische prestatie heeft Nienke zich geplaatst voor het WK Twirlen, dat van 8 tot en met 12 april in Eindhoven wordt gehouden.

Volledig scherm
Nienke van Cuijlenburg (9) uit Hardinxveld-Giessendam en Isa Spanbroek (9) wonnen goud op het onderdeel Duo Twirling op het NK Twirlen in Almere. © Gerard Biesheuvel
Volledig scherm
De vijf medailles die Nienke van Cuijlenburg (9) uit Hardinxveld-Giessendam won op het NK Twirlen. © Gerard Biesheuvel
  1. Ik heb het vermoeden dat het vuurwerkdetectiesysteem een wanprestatie heeft geleverd
    PREMIUM
    COLUMN

    Ik heb het vermoeden dat het vuurwerkde­tec­tie­sys­teem een wanpresta­tie heeft geleverd

    In mijn column begin december uitte ik al mijn twijfels over de meer dan 20.000 euro kostende knalverklikkers die een bedrijf in de hele gemeente mocht plaatsen. Superslimme apparatuur die onderscheid kan maken tussen een legale of illegale knalpot en vervolgens een sms’je stuurt naar de handhavers. En dan was er ook nog een geheime commandopost op het stadhuis waar alle knallen die worden geregistreerd binnenkomen. Van daaruit zouden handhavers en of politie aangestuurd worden. Welke handhavers, vroeg ik me toen af.

Rivierenland