Volledig scherm
Een deel van de katten, hier met medewerkster Sabrina van het dierenasiel in Gorinchem. Daar werden 17 van de 44 katten nu tijdelijk opgevangen. De rest werd in Nieuw-Lekkerland en Deil ondergebracht in afwachting van nieuwe baasjes. © Cor de Kock

Nieuwe baasjes voor 34 katten uit één huis, nog tien te gaan...

Van de 44 katten die in oktober uit een huis in Molenlanden zijn gehaald, zoeken er nog tien een baasje. Al met al heeft de hele ontruiming - er woonden ook nog geiten, cavia’s en konijnen - 9000 euro gekost.

In oktober schoot Dierenambulance Vianen en omstreken te hulp in Molenlanden, waar een hardwerkende weduwnaar zich geen raad wist met de tientallen huisdieren van zijn overleden vrouw. Inmiddels zijn er tientallen katten ondergebracht bij nieuwe baasjes. Er zijn er nog tien over, meldt de Dierenambulance.

Ook is er nog steeds geld nodig. Dierenvrienden doneerden al duizenden euro’s, maar in totaal kostte de ontruiming, verzorging en herplaatsing van de dieren 9000 euro. Ook het steriliseren kostte geld, al deed een dierenarts dat voor een vriendenprijsje.

De katten zijn verspreid over asiels in Gorinchem, Deil en Nieuw-Lekkerland. Wie interesse heeft en één van de katten wil adopteren, kan terecht bij De Kattenmand in Nieuw-Lekkerland of Dierenasiel Gorinchem.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Molenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland