Volledig scherm
Het Hofje van Mevrouw Van Aerden in Leerdam. © Lisette van de Pavoordt

Nieuwe burgemeester Sjors Fröhlich wil Prinsjesdag naar Leerdam halen

Het Leerdamse Hofje van Mevrouw Van Aerden zou een prachtige plek zijn om Prinsjesdag te vieren. Dat zegt de toekomstige burgemeester van Vijfheerenlanden Sjors Fröhlich op Twitter.

Hij reageert daarmee op een ludieke manier op het nieuws dat regeringspartij ChristenUnie wil onderzoeken of Prinsjesdag, tijdens de verbouwing van het Binnehof in Den Haag, ook op andere locaties kan worden gevierd.

ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers stelde voor om met name te kijken naar provinciehoofdsteden als alternatief voor Den Haag, maar Fröhlich vraagt hem op Twitter ook eens te kijken naar het Hofje als dé plek waar de koning zijn jaarlijkse troonrede uitspreekt.

Open armen

Het plan zal ongetwijfeld met open armen worden ontvangen in Leerdam. Voor het vrouwenhofje wordt momenteel gewerkt aan een plan om meer toeristen te kunnen trekken.

Prinsjesdag is niet het eerste evenement waarin Fröhlich interesse toont. Eerder zei hij serieus te willen kijken of hij de proloog van de Tour de France naar Vijfheerenlanden kan halen. ,,Waarom niet? Het is een heel mooi gebied.’’

Volledig scherm
Het Hofje van Mevrouw Van Aerden en de Nederlands Hervormde Kerk. © Cor de Kock

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (57%)
  • Niet mee eens (43%)
1578 stemmen