Volledig scherm
Kevin van Kempen. © Jan Verhoeven

Nieuwe spits Achilles Veen: 'Ik sta versteld van het hoge niveau'

Achilles Veen was op zoek naar meer scorend vermogen en kwam uit bij Kevin van Kempen. De 30-jarige spits, opgeleid bij Nemelaer in zijn woonplaats Haaren, kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor OJC Rosmalen, dat in de derde divisie (zondag) actief was. De vraag is of Van Kempen de concurrentiestrijd aan moet gaan met mede-spits Sen Aerts of dat zij een aanvalsduo kunnen gaan vormen?

Verdediger Vincent van Hoof en vleugelaanvaller Diego Meerveld maakten deze zomer net als Van Kempen de overstap van OJC. Ook de gemakkelijk scorende aanvaller Rémon Koenen (Dongen) en middenvelder Teun Sebregts (UNA) kwamen de gelederen versterken. Omdat alleen Ilias Zaimi naar OJC vertrok, is Achilles Veen er duidelijk sterker op geworden.

Dat werd al meteen duidelijk in de beginfase van de voorbereiding met zeges op Blauw Geel'38 (derde divisie-zondag), SteDoCo (derde divisie-zaterdag) en OJC Rosmalen (dit seizoen hoofdklasse-zondag).

Goals

Van Kempen debuteerde vorige week in Veghel na rust tegen Blauw Geel'38. Hij pakte meteen twee doelpunten mee. Het duel tegen SteDoCo moest Van Kempen laten lopen. ,,Tegen OJC speelde ik mijn tweede wedstrijd en pakte ik opnieuw mijn goaltje mee. Ik sta versteld van het hoge niveau bij Achilles Veen. Als dit het niveau van de zaterdag-hoofdklasse is, dan ga ik nog wat beleven."

De vraag is hoe de rolverdeling komend seizoen zal zijn voorin, omdat ook de veel scorende Sen Aerts gebleven is. Van Kempen: ,,Sen is een ander soort type spits dan ik. Hij is explosief en heeft een goed schot. Ik ben wat sterker en meer een aanspeelpunt. Wie weet kunnen wij elkaar gaan versterken, al is dat aan de trainer."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Veen en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen