Volledig scherm
Carnaval 2018 in Gorinchem. © foto ricardo smit

Nog een sprankje hoop voor Gorcums carnaval

Er gloort nog een sprankje hoop voor de stichting Gorcums Carnaval als het gaat om hulp van de kant van de gemeente. Dick van Zanten, fractievoorzitter van Stadsbelang, sluit niet uit dat er alsnog wordt meegedacht over een oplossing, zodat de verenigingen ruimte krijgen om hun wagens te bouwen.

Begin deze maand kreeg de stichting - na ruim drie maanden - antwoord van het college op haar brief waarin ze de huisvestingsproblemen onder de aandacht bracht. De carnavalsverenigingen hadden tot het voorjaar van 2017 onderdak in een loods aan de Spijksesteeg. Die staat echter op terrein van het rijk. De gemeente Gorinchem, die de grond pachtte, besloot in de zomer van 2016 al het contract niet te verlengen. En daarmee verloren de verenigingen hun stek. Die boodschap kregen ze ook al in augustus van dat jaar te horen. Gesprekken over alternatieve locaties liepen op niets uit.

Subsidie

,,Stichting Gorcums Carnaval heeft het antwoord gekregen dat ze kon verwachten van dit demissionair college'', zegt Van Zanten. Zijn partij stelde destijds dat er mondelinge toezeggingen liggen vanuit de gemeente aan de carnavalsverenigingen. Het college stelde van niet.

Van Zanten, wiens partij straks in de nieuwe coalitie zit, zegt: ,,We willen sowieso gaan kijken naar hoe we met subsidie en verenigingen omgaan. Maar ook als het gaat om het vastgoed vinden wij dat er niet alleen met economische blik moet worden gekeken.''

De stichting zal wel een nieuw verzoek moeten indienen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!