Volledig scherm
© Paul Rapp

Nu ook besmetting met coronavirus in Gorinchem, 49 patiënten in de regio

Het RIVM meldt vandaag voor het eerst ook een besmetting met het coronavirus in Gorinchem. Het totaal aantal bevestigde inwoners in deze regio met een bevestigde covid-19 besmetting staat nu op 49.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM. Het daadwerkelijk aantal mensen met het coronavirus ligt hoogstwaarschijnlijk een stuk hoger: lang niet iedereen wordt namelijk meer getest op covid-19. Mensen met lichte klachten gaan direct in thuisisolatie. 

Het aantal mensen dat het coronavirus heeft opgelopen in deze regio is het hoogst in de gemeente Altena. Daar zijn inmiddels 19 mensen besmet. In Hardinxveld-Giessendam is het virus vastgesteld bij vijf mensen, in Molenlanden gaat het om negen besmettingen. Verder zijn zeven mensen in Vijfheerenlanden geïnfecteerd, en acht in West Betuwe.

Elf medewerkers van Rivas zijn besmet

Het RIVM meldt voor het eerst een besmetting in Gorinchem. Het gaat om één persoon. In het Beatrixziekenhuis worden op dit moment zeker twee patiënten verpleegd met het coronavirus. Ook zijn 11 medewerkers van Rivas Zorggroep positief getest. Volgens woordvoerder Dionne Puyman is de verwachting dat het aantal besmettingen onder zorgverleners toeneemt. 

Dat komt vooral omdat mensen die in de zorg werken eerder worden getest en een eventuele besmetting dus sneller wordt ontdekt en bevestigd. Uit privacyoverwegingen wordt niet bekend gemaakt waar de besmette patiënten en medewerkers vandaan komen. 

Rivierenland