Van links naar rechts: docent Marjan van Vlimmeren, scholier Dean Kortland en docent Yvette Bergman. ,,Ook in het restaurant is leesvaardigheid belangrijk.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: docent Marjan van Vlimmeren, scholier Dean Kortland en docent Yvette Bergman. ,,Ook in het restaurant is leesvaardigheid belangrijk.’’ © Cor de Kock

Omnia College start taaloffensief, want: ‘Ook mét diploma op zak, kun je laaggeletterd zijn’

Geen grammaticalessen, instructies over werkwoordspelling of uitleg over hoe je zakelijke brieven moet schrijven. Nee, wie deze week een kijkje bij de lessen Nederlands op het Gorinchemse Omnia College neemt, ziet alleen maar lezende kinderen. ,,Aandacht voor taal blijft zó belangrijk. Ook mét diploma kun je laaggeletterd zijn.’’

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?