Volledig scherm
De overgang krijgt meer verkeer met de bouw van 't Oog. © Google Streetview

Onderzoek naar haalbaarheid van tunnel onder Hardinxvelds station

De toekomstige woonwijk 't Oog wordt mogelijk ontsloten via een tunnel onder het spoor bij Hardinxveld-Giessendam. In opdracht van de gemeente wordt daar onderzoek naar gedaan.

In het voorlopige plan voor 't Oog worden zo'n 170 nieuwe woningen gebouwd. Een deel van en naar de wijk rijdt via de huidige spoorwegovergang Binnendams. Onbekend is echter hoeveel verkeer die overgang op een veilige manier kan verwerken. Evenmin is duidelijk wat de gevolgen zijn van het in stand houden van de huidige spoorwegovergang, maar wel met het wijzigen van de voorrangssituatie. De gemeente heeft daarom advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV opdracht gegeven verschillende varianten te bestuderen voor het ontsluiten van de nieuwe wijk.

Een van die varianten is 't Oog te ontsluiten via een tunnel onder de spoorwegovergang tussen de Parallelweg en Spoorweg/Binnendams.

Rekening houden met alle scenario's

Hoewel het onderzoek nog in volle gang is, wordt verwacht dat de huidige overweg het extra verkeer van 170 extra woningen nog wel aankan. De kans is echter groot dat er meer woningen worden gebouwd, mogelijk tot 970. Ook zijn er plannen voor een bedrijventerrein. Hoe groot dat wordt, is ook nog niet duidelijk.

Hardinxveld wil daarom rekening houden met alle scenario's, en laat dus ook de mogelijkheid van een tunnel onderzoeken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

Rivierenland