Ontknoping Pepernootmysterie bij intocht Sint in Leerdam

De intocht van Sinterklaas in Leerdam krijgt zaterdag een bijzonder tintje. Dan is aan de Zuidwal ook de ontknoping te zien van de serie Sinterklaas en het Pepernootmysterie. 

De filmpjes zijn sinds 1 november elke woensdag te zien op het YouTubekanaal Welkom Sinterklaas. Leerdammer en televisieproducent Lucio Messercola (van de serie La Famiglia) is de maker van de in Leerdam opgenomen serie. Na de intocht van zaterdag volgen nog twee afleveringen van de serie. Burgemeester Tjerk Bruinsma speelt ook mee in de serie. Daarnaast zijn er rollen voor onder meer Gerard Cox en Joke Bruijs. De financiering van de serie werd mogelijk door sponsoring en een bijdrage van de Leerdamse Ondernemers Vereniging.

Tijdens de intocht zaterdag zijn de eerste drie afleveringen nog eens te zien op een groot scherm tegenover de Grote Kerk in de Kerkstraat. Daarop is ook de intocht zelf te volgen. De intocht begint om 14.00 uur aan de Zuidwal. Op 29 november is er van 15.00 tot 16.00 uur een ‘Meet and Greet’ met Sinterklaas in het Hofje van Van Aerden. 

Volledig scherm
De ontknoping van Sinterklaas en het Pepernootmysterie is te zien op een groot scherm in Leerdam. © Welkom Sinterklaas