Volledig scherm
Jebroer. © Gratis

Ophef in gelovig Hardinxveld over optreden rapper Jebroer

Onder gelovige Hardinxvelders is ophef ontstaan over rapper Jebroer die later deze maand optreedt tijdens de feestweek. De rapper heeft samen met producer Paul Elstak succes met het nummer ‘Kind van de duivel’.   

In het rapnummer zou Tim Kimman (30), alias Jebroer, de spot drijven met jezus en drank en drugs verheerlijken. Dat is tegen het zere been van een aantal christelijke inwoners.

Quote

Dat de muziek zo controver­si­eel zou zijn, was ons niet bekend. Anders hadden we het zo niet gedaan

Stichting Het Vierspan

‘Ik ben een kind van de duivel, mama, jij hoeft niet te huilen, feesten, alsof elke dag hier mijn laatste is, hoop dat je deze draait op mijn begrafenis, ik hoef geen speech, ik hoef geen bloemen, gooi drank en drugs over mijn kist, alles wat ik wou in het leven was dit, fack it’, rapt Jebroer. In de bijbehorende videoclip is bovendien te zien dat een jongen met een pistool van huis wegloopt, aan het eind van de dag terugkeert. Thuis op de bank gaat het pistool alsnog af. Daarna is in de clip de begrafenis van het jongetje te zien.

Controlversieel

Stichting Het Vierspan, organisator van Feestweek Hardinxveld, zegt inmiddels door vier inwoners te zijn benaderd over het optreden van de rapper. In een reactie laat Het Vierspan weten niet op de hoogte te zijn geweest van de mogelijke controverse rond Jebroer. ,,Voor de keuze van artiesten maken wij vaak gebruik van input vanuit de jeugd en lokale dj’s, simpelweg omdat wij als bestuur geen binding hebben met deze muziek. Met de keuze voor Jebroer in combinatie met Paul Elstak dachten wij twee doelgroepen aan te spreken. Dat de muziek zo controversieel zou zijn, was ons dan ook niet bekend. Anders hadden we het zo niet gedaan’’, schrijft de stichting, die nog wel wil proberen om te voorkomen dat het nummer ‘Kind van de duivel’ wordt gezongen. ,,Maar dat ligt moeilijk, omdat dit nu juist het nummer is, waar ze het meest bekend van zijn.’’

Een woordvoerder van de stichting laat weten dat het in elk geval niet meer mogelijk is om het optreden van Jebroer op vrijdag 28 april te annuleren.

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (56%)
  • Niet mee eens (44%)
1105 stemmen