Het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam trok het afgelopen jaar ruim 53.000 bezoekers. Dat zijn er iets minder dan het jaar ervoor
Volledig scherm
Het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam trok het afgelopen jaar ruim 53.000 bezoekers. Dat zijn er iets minder dan het jaar ervoor © Cor de Kock

Opnieuw iets minder bezoekers voor Biesboschmuseum

Het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam heeft vorig jaar zo’n 53.500 betalende bezoekers gehad. Dat zijn er iets minder dan in 2018. Toen trok het museum 58.000 bezoekers.

Zo’n 28.500 personen combineerden hun bezoek aan het museum met een rondvaart met de fluisterboot. Als Brabantse natuurpoort heeft het eiland ook een belangrijke functie als bezoekerscentrum. Van daaruit wordt het gebied wandelend en fietsend bekeken, in 2019 door ruim 51.000 mensen.

Kapotte vloer

Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat het Werkendamse museum te maken heeft met een daling van het aantal bezoekers. In 2016, het jaar na de opening van het museum, lag het bezoekersaantal op circa 66.000. Warme zomers leiden er vaak toe dat mensen minder vaak een museum bezoeken. De hoge temperaturen in 2019 hebben het Biesbosch MuseumEiland ook parten gespeeld.

Het museum kampte afgelopen najaar bovendien met een kapotte vloer. Delen van de polyurethaan vloer lieten los, een probleem dat al snel na de opening in juni 2015 optrad. De reparatie van de kunststof gietvloer met een oppervlakte van zo’n 1200 vierkante meter was een behoorlijke klus en zorgde ervoor dat de deuren van het museum twee weken noodgedwongen gesloten bleven. Volgens directeur Peter van Beek kostte dat ook enkele duizenden bezoekers.

Noodzakelijke werkzaamheden aan de vloer nopen het Biesbosch MuseumEiland tot tijdelijke sluiting.
Volledig scherm
Noodzakelijke werkzaamheden aan de vloer nopen het Biesbosch MuseumEiland tot tijdelijke sluiting. © Cor de Kock

Rivierenland