Volledig scherm
Verhuisdozen tijdens een verhuizing. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Opnieuw meer mensen verhuizen naar Gorinchem

Er zijn in de eerste helft van dit jaar opnieuw meer mensen naar Gorinchem toe verhuisd, dan dat er uit de stad zijn vertrokken. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ruim 1100 Gorcumers verhuisden binnen de gemeentegrenzen van januari tot en met juni. In diezelfde periode vertrokken er 716 inwoners naar een andere gemeente. Daar kwamen 742 mensen voor terug. Afgelopen jaren kwamen er steeds meer mensen in Gorinchem wonen dan dat er vertrokken.

Ook in Vijfheerenlanden kwamen de eerste helft van dit jaar veel meer mensen wonen dan er vertrokken. Binnen de gemeente vonden ruim 1200 mensen een nieuwe woning. Bijna 1300 mensen kwamen in de eerste helft van 2019 in Vijfheerenlanden wonen. Daar staat tegenover dat 859 hun biezen pakten en buiten de gemeente gingen wonen.

In één op de drie gemeenten in Nederland verhuisden het afgelopen half jaar meer mensen naar een andere gemeente dan dat er terug kwamen wonen. Dat hoeft niet te betekenen dat het inwoneraantal daalt. Migratie, geboorte en sterfte zijn niet in deze cijfers meegenomen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (58%)
  • Niet mee eens (42%)
1869 stemmen