Volledig scherm
Eén van de mooiste plekken van Leerdam, volgens De Kunstplaats Vijfheerenlanden: uitzicht op de Linge en de Zuidwal in Leerdam. © De Kunstplaats Vijfheerenlanden/H. Snijders

Oude foto’s van Leerdam gezocht voor een expositie

Galerie De Kunstplaats zoekt oude foto’s, schilderijen en tekeningen van Leerdam voor een nieuwe expositie. 

De Stichting de Kunstplaats Vijfheerenlanden roept mensen met beeldmateriaal van de periode tussen 1900 en 1960, die mee willen werken aan de tentoonstelling, op om zich te melden. 

De expositie moet laten zien hoe Leerdam door de jaren heen is veranderd. Daarom worden niet alleen de oude schilderijen of foto’s getoond, maar maakt een professionele fotograaf ook foto’s van hoe de plaatsen er nú uitzien. Wie meewerkt aan de tentoonstelling door zijn werk beschikbaar te stellen, krijgt na afloop ook de recente foto mee. Met de eigenaren van de werken wordt ook een kort interview gehouden. ,,De Kunstplaats gaat samen met u de historie van het kunstwerk proberen te achterhalen’’, schrijft de galerie op haar website.

Maart en april

De tentoonstelling moet van maart tot en met april 2020 blijven hangen en kan dan bezocht worden van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur en op koopzondagen.

Momenteel is de galerie in het centrum van Leerdam gesloten, omdat er een nieuwe tentoonstelling wordt ingericht. Op 25 januari opent een expositie met werk van fotografen Heidi Timmer en Albert Slot en beelden van John Penning. Die blijft tot en met 22 februari te bezichtigen.  

Foto's insturen kan door een mail te sturen naar kunstplaatsleerdam@gmail.com.

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen