Volledig scherm
Koen Klepper bij de laatste overgebleven kerkbanken. © Cor de Kock

Oude Rotterdamse kerkbanken te koop in Werkendam

Molenaars, bewoners van een woonboerderij en ook kerken: Rotterdamse kerkbanken worden in Werkendam verkocht. En ze gaan als warme broodjes.

In de Rotterdamse Boezemsingelkerk werd vorige maand de laatste dienst gehouden. Het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente gaat tegen de vlakte. Wie een blijvend aandenken wil, kan voor een paar honderd euro een van de kerkbanken kopen. Liefhebbers moeten wel snel zijn, want ze gaan als warme broodjes.

Quote

Er zijn vast mensen op in slaap gevallen, maar ik kan er niet te lang op zitten

Koen Klepper

Ondernemer Koen Klepper verkocht de afgelopen weken al 45 exemplaren via internet en heeft er nog maar een handjevol over. ,,Vooral de kleinere banken gingen hard, die kunnen mensen natuurlijk gemakkelijker kwijt.'' Een kinderdagverblijf, een molenaar, mensen met een woonboerderij en jawel, zelfs kerken hebben belangstelling. ,,Veel mensen vinden het erg leuk. 'Doe er maar drie', zei zelfs iemand. Terwijl ze best groot zijn. Er zijn er bij van vijf en een half meter lang, die kan niet iedereen zomaar kwijt natuurlijk.'' Wie een bank wil aanschaffen, moet vooraf bellen.

Klepper, die de partij verkoopt in samenwerking met een collega-ondernemer die de banken aangeboden kreeg, vermoedt dat veel mensen de houten gevaartes voor de sier neerzetten. ,,In een lange gang bijvoorbeeld, misstaat hij niet.'' Echt lekker zitten ze niet, volgens hem. ,,Al zijn er vast mensen op in slaap gevallen, maar nee, ik blijf er zelf niet te lang op zitten.''

Onder de klanten zijn ook Rotterdammers. ,,Eén klant zei: ik wil zo'n bank, dan heb ik tenminste nog iéts uit de kerk.''

Volledig scherm
De banken toen ze nog in de kerk stonden. © rv - Perfectkeur

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Werkendam en omstreken? Schrijf je hier in!