Volledig scherm
Op de achtergrond het pannaveldje in Heukelum. De personen op deze foto uit 2017 hebben niets te maken met de huidige discussie over overlast. © Cor de Kock

Pannaveld in Heukelum verdwijnt na aanhoudende klachten

Een pannaveldje in Heukelum waar jongeren kunnen voetballen, wordt weggehaald. Buren zeggen gek te worden van de herrie, met name ’s avonds. Ze hebben gelijk gekregen.

Het gaat om het pannaveldje naast voetbalvereniging Heukelum, aan de Groeneweg. Het veldje is officieel alleen toegankelijk als het sportcomplex open is, maar wordt ook na sluitingstijd vaak gebruikt voor een potje voetbal.

Al zeker twee jaar zijn er omwonenden die klagen over geluidsoverlast, met name ’s avonds. De voetbalclub nam die klachten serieus en kwam in 2017 al met maatregelen. Zo werden reclameborden waar de bal tegenaan ketste weggehaald. Ook werden er huisregels ingesteld.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Volledig scherm
Het pannaveldje gezien vanaf de Groeneweg. © Google

Verplaatsen

Die maatregelen hebben niet geholpen. Nu buurtbewoners de kwestie hebben voorgelegd aan de gemeente West Betuwe, kan de bezwaarschriftencommissie niet anders dan de klagers gelijk geven. ,,Er is een handhavingsverzoek in gediend. Dit verzoek bleek terecht, want handhaving was niet mogelijk’’, laat een woordvoerder weten.

Er is nog bekeken of het veldje verplaatst kon worden, maar ook dat blijkt geen optie. In overleg met Voetbalvereniging Heukelum wordt het veld op korte termijn weggehaald. De gemeente West Betuwe moet bovendien de kosten van de bezwarenprocedure terugbetalen aan de klagers.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit West Betuwe en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland