Volledig scherm
De agente nam de ontroostbare baby op schoot in de ambulance. © Politie Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Politie Lek en Merwede wint The Best Social Media-award voor foto met getrooste baby

De foto van een agente die een huilend kind troost met een filmpje van de Teletubbies heeft The Best Social Award gewonnen. In de categorie ‘Beste bericht van de overheid’ bleek niemand opgewassen tegen de schattige foto van Politie Lek en Merwede.

De foto werd genomen na een kop-staartbotsing in november vorig jaar. Het kind was destijds ontroostbaar en moest zonder haar moeder de ambulance in.  De agente kon met behulp van de oude vertrouwde Teletubbies het geschrokken kindje rustig krijgen.

‘Het moederinstinct kwam naar boven’, schreef de politie eerder op Facebook. Naast een gerustgestelde baby levert dit moment dus ook een mooie prijs op. 

The Best Social Media 

De andere genomineerden in dezelfde categorie waren: gemeente GroningenKorps MariniersPolitie Amersfoort NoordPolitie Arnhem-NoordPolitie Hoefkade EO en Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland

Naast beste bericht van de overheid werden er ook onder andere ook prijzen weggegeven voor beste personality, beste bericht van de buurman, beste YouTuber, beste twitteraar, beste instagrammer, beste YouTubeserie en beste politicus.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!