Volledig scherm
De woning van het echtpaar Van den Boomgaard raakte zwaar beschadigd door de brand. © COR DE KOCK

Politie nog altijd op zoek naar dader(s) brandstichting Gorcumse woning

De vraag wie in de Gorcumse wijk Wijdschild in december 2016 een serie branden stichtte, blijft nog onbeantwoord. De dader stak in de nacht van zaterdag 17 december op zondag 18 december fietsen en container in brand.

Op het Arsenaal sloeg het vuur over naar een woning, waardoor een ouder echtpaar halsoverkop moest vluchten. De politie repte zelfs over een 'levensgevaarlijke situatie'. Hun woning was geruime tijd onbewoonbaar door de schade.

,,Helaas zijn we niet verder gekomen in deze zaak’’, zegt politiewoordvoerder Wim Erkelens desgevraagd. De politie zocht onder anderen een man en een jongen die mogelijk betrokken zijn bij de branden of getuige zijn geweest.

Gouden tip 

Erkelens: ,,Het is inmiddels bijna anderhalf jaar geleden dat dit gebeurde, maar mogelijk herinnert iemand zich toch nog iets. Iets wat hij of zij niet eerder bij de politie gemeld heeft. Alle info blijft welkom.’’

De zaak kreeg zelfs landelijk aandacht in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Maar het leverde de politie slechts twee tips op. Maar de gouden tip zat er niet bij, waardoor de zaak - vooralsnog - onopgelost blijft.

Volledig scherm
De schade in de woning was enorm. © Albert Sok000

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!  

  1. Woudrichem telde slechts twéé zakkenrollers in 2016
    Video

    Woudrichem telde slechts twéé zakkenrol­lers in 2016

    Waar ben je in Nederland het veiligst? In het Brabantse Woudrichem! Geen roofovervallen. Geen straatroven en slechts twéé zakkenrollers telde deze gemeente vorig jaar. In 2016 waren er 44 auto-inbraken, in 2017 nog maar 11. Het vestingstadje Woudrichem zelf is beroemd door de SBS-serie Dokter Tinus, maar ook in de minder bekende dorpen Andel, Giessen, Rijswijk, Almkerk, Waardhuizen, Uitwijk en Uppel is het goed toeven. De gemeente is volgens de AD Misdaadmeter de veiligste van het land.

poll

Wil jij betalen om de Biesbosch te bezoeken?

  • Ja, extra geld voor onderhoud moet ergens vandaan komen (16%)
  • Nee, de natuur is van ons allemaal en moet vrij toegankelijk zijn (84%)
4620 stemmen