Volledig scherm
Beelden van de mannen die de auto's meenamen werden gedeeld in Bureau Hengeveld. © Politie Midden-Nederland

Politie ontvangt ‘waardevolle tips’ na tonen bewakingsbeelden van Leerdamse autodieven

Vier mensen hebben zich bij de politie gemeld met meer informatie over de dieven die er afgelopen zomer met vier auto’s bij een garagebedrijf vandoor gingen in Leerdam. De diefstal was afgelopen weekend te zien in Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van de politie bij RTV Utrecht.

,,De tips lijken zeer waardevolle informatie te bevatten en de recherche gaat ermee aan de slag’’, zegt politiewoordvoerder Hilde Bakker. ,,Vanzelfsprekend hopen wij op meer tips van kijkers die mogelijk weten wie de daders van de vier autodiefstallen zijn, die ook meerdere keren tankten zonder te betalen.’’

Volgens Bakker zou het ‘verstandig zijn van de daders om zichzelf bij de politie te melden’. ,,Meerdere van hen staan toch goed op beeld en zo lang de recherche nog niet met 100 procent zekerheid heeft kunnen vaststellen wie de daders zijn, blijven de beelden van hen op internet staan.’’

Uit de omgeving

Op die beelden is te zien hoe meerdere mannen auto’s stelen bij garagebedrijf Kuiper in Leerdam, tussen zondagavond 9 juni en dinsdagnacht 11 juni. Alle auto’s werden enige tijd later in de omgeving teruggevonden. In één geval ging daar een achtervolging door de politie aan vooraf, waarbij de bestuurder van een gestolen Mini Cooper met zeker 190 kilometer per uur over de weg scheurde.

Volgens de politie is het aannemelijk dat de daders uit de buurt van Leerdam komen, omdat ook de wagens in de omgeving werden teruggevonden.

Rivierenland