Volledig scherm
De politie heeft maandag een hennepdrogerij annex hennepkwekerij opgerold aan de Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam. © Politie Lek en Merwede

Politie rolt hennepdrogerij op in Hardinxveld: ‘Er lag voor 50.000 euro aan hennep’

Het had nog maar even geduurd voordat een hennepkweker in Hardinxveld-Giessendam zo’n halve ton had kunnen cashen. De politie rolde echter maandag de hennepdrogerij aan de Peulenlaan op. In de woning vonden agenten meer dan 15 kilogram hennep, die een straatwaarde heeft van een slordige 50.000 euro. Er is nog niemand aangehouden.

De politie had aan de Peulenlaan een onderzoek ingesteld nadat zij een tip had gekregen dat er in een woning mogelijk een hennepkwekerij zat. Ter plaatse roken agenten in de straat duidelijk de geur van hennep.

Bij een woning in de Peulenlaan trof de politie een hennepdrogerij aan. Volgens de agenten was duidelijk te zien dat er eerder een hennepkwekerij had gezeten in de woning.

De politie trof in het huis meer dan 15 kilogram hennep aan met een straatwaarde van meer dan 50.000 euro. Alle goederen zijn door de politie in beslag genomen. De zaak wordt verder onderzocht, zodat er een verdachte kan worden aangehouden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hardinxveld-Giessendam en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland