Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie zoekt automobilist die doorreed na ongeval in Leerdam

De politie is op zoek naar een automobilist die vrijdagavond betrokken was bij een ongeluk op de Patrimoniumstraat in Leerdam. Daarbij raakte een 83-jarige vrouw uit Leerdam ernstig gewond. 

Het slachtoffer fietste rond 21 uur over de Patrimoniumstraat toen ze werd aangereden door een auto. De bestuurder reed na het ongeval weg. 

In eerste instantie werd gesproken van een blauwe Volkswagen en heeft de politie kort na de aanrijding op basis van getuigenverklaringen een man aangehouden. Na verder onderzoek bleek uit onder meer camerabeelden dat de bewuste auto een donkerkleurige Mercedes Vito is. De aangehouden man is hierop vrijgelaten.

Camerabeelden

De politie is dus nog steeds op zoek naar de bestuurder van de auto die betrokken was bij de aanrijding. Het gaat om een donkerkleurige bestelauto van het merk Mercedes, type Vito. De bestelauto heeft donkerkleurige dakrails en het licht van de koplampen is geel. 

De politie vraagt getuigen van de aanrijding en mensen die informatie hebben die kan leiden naar de identiteit van de bewuste bestuurder contact op te nemen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem. De politie is ook geïnteresseerd in camerabeelden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland