Omstanders bekommeren zich over de vrouw die werd aangereden door de bestuurder van een Porsche.
Volledig scherm
Omstanders bekommeren zich over de vrouw die werd aangereden door de bestuurder van een Porsche. © Ricardo Smit

Porsche-rijder die vrouw met kinderwagen schepte, trok eerder aandacht met zijn rijgedrag

De Werkendammer (29) die zaterdag met een Porsche een 31-jarige vrouw met kinderwagen aanreed in de Gorcumse binnenstad, viel die dag eerder al op door zijn rijgedrag. De automobilist zou onder meer woorden hebben gehad met een verkeersregelaar.

De man is inmiddels op vrije voeten. Hij mocht zaterdag naar huis, nadat hij door de politie was verhoord. In het ziekenhuis is een bloedtest gedaan die moet uitwijzen of de Werkendammer onder invloed was van verdovende middelen. ,,Het duur nog wel een paar weken voordat de uitslag bekend is’’, zegt een politiewoordvoerster.

Verkeersregelaar

Zij bevestigt dat de politie onderzoek doet naar de geruchten dat de Werkendammer een aanvaring zou hebben gehad met een verkeersregelaar. Die was in de stad omdat die middag de carnavalsoptocht door de straten van Bliekenstad trok. Andere weggebruikers kregen daardoor te maken met tijdelijke afzettingen of moesten wachten totdat de optocht voorbij was.

Op Facebook zijn er ook meldingen te vinden van Gorcumers die de Porsche bij woonboulevard Spijksepoort hadden zien rijden. Dat rijgedrag wordt omschreven als ‘idioot’. Gorcumers sporen die getuigen aan zich te melden bij de politie. ,,We nemen deze mee in ons onderzoek’’, aldus de politie.

Kinderwagen

Het slachtoffer werd zaterdag gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zij werd aangereden terwijl ze op de stoep liep en kwam knel te zitten tussen de auto en de gevel van een woning. De vrouw kon haar kinderwagen nog net een zet geven waardoor deze niet werd geraakt.

Een politieman bekijkt de Porsche, die voor de deur van het Blue Bandhuis de stoep opreed.
Volledig scherm
Een politieman bekijkt de Porsche, die voor de deur van het Blue Bandhuis de stoep opreed. © Ricardo Smit

Rivierenland