Volledig scherm
Commissaris van de Koning Wim van de Donk. © ANP

Profielschets: ‘Nieuwe burgemeester Altena moet lef hebben’

De nieuwe burgemeester van Altena moet doortastend zijn, bereid zijn te luisteren en durven varen op adviseurs. Dat zijn volgens politie, Openbaar Minsterie en brandweer de belangrijkste eigenschappen waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen.

,,Hij of zij moet sterk in zijn of haar schoenen staan en lef hebben om paden te bewandelen die mogelijk niet zo eenvoudig zijn. Doortastendheid is hierbij noodzakelijk’’, schrijven de partners openbare orde en veiligheid. ,,De burgemeester is ook betrokken bij de hulpverleners, met name vrijwilligers, laat mensen in hun waarde, wil geholpen worden in een crisissituatie en kan goed luisteren naar experts.”

Quote

Hij of zij moet sterk in zijn of haar schoenen staan

Politie, OM en brandweer

Politie, brandweer en Openbaar Ministerie zien verder ook graag dat de burgemeester boven 'de materie' kan staan en niet bang is om bestuurlijke instrumenten te gebruiken.’’

Profielschets

De volledige profielschets, waaraan ook de gemeenteraad, jongerenraad en inwoners hebben bijgedragen, wordt morgenavond aangeboden aan commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Altena en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland