Volledig scherm
Een foto van vrijdag 15 maart, toen er in totaal vier dode zwanen werden gevonden. Ook afgelopen weekend vonden vrijwilligers van de dierenambulance kadavers in de weilanden van Oud-Alblas. © Ricardo Smit

Progressief Molenlanden: ‘Wat doet de gemeente tegen doden zwanen?’

Wat doet Molenlanden tegen het doden van zwanen in Oud-Alblas? Dat wil Progressief Molenlanden weten van het gemeentebestuur.

Molenlanden komt negatief in het nieuws iedere keer als er dode zwanen zijn aangetroffen in de polder, schrijft de fractie in vragen aan het college. ‘Volgens onze informatie is de zwaan een beschermde vogelsoort en is het doden van zwanen dus een illegale activiteit.’ 

De partij wil weten wat de gemeente allemaal onderneemt om het doden van zwanen te laten stoppen. Het college heeft nog niet gereageerd op de vragen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Molenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochter

    OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoe­der’ Linda H. voor dood dochter

    Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.