Volledig scherm
Marjolein Faber (PVV). © Do Visser/DG

PVV doet definitief niet mee aan verkiezingen in West Betuwe

De PVV doet definitief niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in West Betuwe in november. Dat laat Marjolein Faber, voorzitter van de PVV-fractie in de Provinciale Staten van Gelderland, desgevraagd weten.

Eerder deze week werd de voorlopige lijst van deelnemende partijen bekend. De PVV ontbrak op dat overzicht, maar heeft als landelijke partij de mogelijkheid om alsnog een kandidatenlijst in te dienen. De deadline daarvoor is 8 oktober. ,,Maar ik kan nu al zeggen: we doen zeker niet mee'', zegt Faber. Over de precieze redenen van het besluit wil zij niet uitweiden.

Kwaliteit

Faber meldde eind vorig jaar dat er kandidaten waren gevonden voor diverse Gelderse gemeenten, waaronder West Betuwe. Later bleek volgens haar een aantal kandidaten niet 'van voldoende kwaliteit'. ,,Er zaten wel toppers tussen, maar we hadden in elke gemeente meerdere geschikte kandidaten nodig en het is niet gelukt die in deze gemeenten te vinden.''

Per 1 januari fuseren Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal tot West Betuwe. Dorpsbelangen, Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe en Verenigd West Betuwe zijn de lokale partijen die zich hebben geregistreerd in de nieuwe gemeente. Bovendien hebben inwoners tijdens de verkiezingen op woensdag 21 november in elk geval de keuze uit VVD, PvdA, D66, GroenLinks, CDA, SGP en ChristenUnie.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit West Betuwe en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Gorcumse basisschool verbiedt traktaties om allergieën en geldgebrek. Goed idee?

  • Ja, prima plan (46%)
  • Nee, niet doen (54%)
1583 stemmen