Volledig scherm
De brand van maandag 25 februari bij bouwbedrijf Villaforte in Woudrichem. © foto ricardo smit

Raadslid Van Mourik blijft zitten met NL Alert-vraag over brand in Woudrichem

Gorcums raadslid Hans van Mourik weet nu nog niet waarom hij tijdens de brand in Woudrichem vorige week maandag op het ene telefoontoestel wel een NL Alert kreeg en op het andere niet. 

,,Ik had die vraag neergelegd bij de Publieksvoorlichter Informatie Rijksoverheid. Maar ik kreeg een standaard antwoord hoe het systeem op zich werkt. En daar bleef het bij”, zegt Van Mourik.

iPhone en Android

Van Mourik is niet tevreden met die reactie. Zijn mobiele telefoons lagen op dezelfde plek in huis, stonden beide aan en hadden dezelfde provider. Het enige verschil was dat het ene toestel een iPhone is en het ander een Android. Dat zou geen rol moeten spelen, zo stelde een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant vorig week na een vraag van deze krant.

,,Ik denk dat ik nu mijn vragen maar bij het college van burgemeester en wethouders ga neerleggen. NL Alert lijkt niet voor 100 procent betrouwbaar”, zegt Van Mourik. ,,En dan gaat begin deze week de maandelijkse sirenetest de mist in. Niet door een technische storing, maar door een menselijke fout. Iemand vergat blijkbaar een knop in te drukken. Erg knullig allemaal.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland