Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Rechter heeft meer tijd nodig voor afhandeling van Gorcumse geweldzaak

Voor de afhandeling van een Gorcumse geweldzaak bleek de politierechter in Rotterdam woensdag te weinig tijd te hebben ingeruimd. De drie verdachten moeten daarom op 13 januari terugkomen naar de rechtbank. 

Drie mannen uit Gorinchem (34, 23 en 22 jaar) zouden op 31 maart dit jaar in De Passage aan de Botersloot een duo hebben afgetuigd om nog onbekende reden. De twee slachtoffers kregen duwen te verduren, stompen en trappen. Toen ze neergingen en er één bewusteloos raakte, zou het grove geweld zijn doorgegaan. Er is toen tegen hun hoofden getrapt en ze zijn aan de haren getrokken.

Wie van de drie verantwoordelijk is voor welke mishandelingen, is nog niet bekendgemaakt. Maar volgens justitie maakten alle drie zich wel schuldig aan het plegen van openlijk geweld in vereniging.

De 23-jarige Gorcumer kreeg eerder een voorwaardelijke straf opgelegd na een veroordeling door de rechter voor een soortgelijk delict.

Uitstellen

De politierechter had te weinig tijd uitgetrokken om de zaak goed te kunnen behandelen. Bovendien hadden de verdachten advocaten meegenomen, die ook de tijd moeten krijgen om de mannen te verdedigen.

De rechter besloot daarom de zaak uit te stellen tot januari. Dat gaf de rechtbank ook de kans om voor de volgende rechtszitting een reclasseringswerker uit te nodigen. Die moet de rechter adviseren over de aanpak van de mannen om herhaling van agressie te voorkomen. Vanwege de drukke rechtbankagenda in Rotterdam wordt de strafzaak tegen de drie daarom in Dordrecht behandeld.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland