Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Rob Colijn Memorial prooi voor Schelluinen

SPORTGastheer Schelluinen is de verrassende winnaar geworden van de achtste editie van de Rob Colijn Memorial. De derdeklasser opende met een 0-0 gelijkspel tegen vijfvoudig toernooiwinnaar SVW, won vervolgens met 3-0 van Herovina en bleek in de finale met 1-0 te sterk voor favoriet GJS.

Sleutelwedstrijd halverwege het toernooi bleek de Gorcumse stadsderby. SVW had het lastig tegen GJS, dat veel druk op de bal zette. De manschappen van de nog maar net uit Congo teruggekeerde trainer Tutu N’Dona waren veelal slordig in de voortzetting. SVW kwam via aanvaller Gino Dix nog wel op voorsprong, maar Bjorn Barten egaliseerde al snel. Sjors Hendriks schoot de tweedeklasser vijf minuten voor tijd naar de 1-2 winst.

In de slotwedstrijd moest GJS vervolgens Schelluinen verslaan om de Rob Colijn Memorial voor de derde keer te winnen. Dat lukte niet, omdat Niels den Haan met zijn treffer matchwinner werd: 1-2.

Zijn vader en trainer Philip den Haan is herstellende van een knieoperatie, maar vergat voor even de pijn. ,,Dit is een prima teamprestatie. Ik ben blij met het resultaat, maar ik mag hier ook weer niet te veel waarde aan hechten. Ik vind het vooral mooi dat een voormalig collega-trainer als Rob Colijn op deze wijze in herinnering blijft.”

Uitslagen: Schelluinen-SVW 0-0; GJS-Herovina 0-0; SVW-GJS 1-2; Herovina-Schelluinen 0-3; SVW-Herovina 2-0; Schelluinen-GJS 1-0. Eindstand: 1. Schelluinen, 2. SVW, 3. GJS, 4. Herovina.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Schelluinen en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland