Volledig scherm
Wendy en Kees-Jan Hooglander van Olala Chocola in Gorinchem hebben een uitgebreid valentijn-assortiment. © Cor de Kock

Romantische zielen kunnen hun hart ophalen bij deze liefdevolle valentijnsactiviteiten

Dé dag van het jaar om de liefde te vieren, of ‘commercieel gedoe’? Hoe je ook over Valentijnsdag denkt, in Gorinchem en omgeving is genoeg te ondernemen om je geliefde te verrassen. 

De 17-jarige Fabian uit Gorinchem kwam deze week in het nieuws omdat hij met kleurrijke graffiti de tekst ‘Wil je mijn vriendin zijn?’ had geschreven onder een viaduct. Het leverde hem behalve een vriendinnetje ook een verwijzing naar Bureau Halt op. Wie zijn geliefde wil verrassen, hoeft niet zulke drastische maatregelen te nemen in deze regio. Er zijn tal van activiteiten - de één iets commerciëler dan de ander - in Gorinchem en omgeving om samen te ondernemen.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Kusje

Zo roept bioscoop Hollywoud op om vooral de liefde te komen vieren door samen naar de film te gaan. Om de druk bij een potentiële liefde wat op te voeren, heeft de bios het volgende bedacht: wie elkaar bij de kassa een kusje geeft, mag met korting naar binnen. Die korting geldt niet alleen bij romantische komedies, maar voor alle films die morgen draaien. Oorlogsdrama 1917 of De Grote Slijmfilm mag ook.

Wedstrijd

Liever een actieve date plannen? Dan kun je terecht bij Golfpark Almkreek in Almkerk. Daar wordt een speciale valentijnswedstrijd gehouden. Voor tortelduifjes gelijk een goede test of de liefde bestand is tegen een beetje competitie. Wie nog geen ervaring heeft met golf kan een clinic volgen op het golfpark om de eerste stappen onder de knie te krijgen.

Na de wedstrijd, die om 14.30 uur begint, kunnen de golfers nog samen romantisch dineren. De keukenbrigade, zo schrijft het golfpark op Facebook, haalt alles uit de kast om een romantisch sfeertje te creëren met ‘kaarslicht en rozenblaadjes’. Wie Valentijnsdag in het teken wil laten staan van zelfliefde, kan ook in zijn eentje in Almkerk terecht.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Liefdeslezing

Intellectuele verliefden kunnen het best naar Leerdam gaan. In Stadspodium Go is een valentijnlezing. Van 14.00 tot 16.00 uur wordt daar ingegaan op kunstenaarsparen ‘die hun passie en liefde in de kunst delen’.

Zingen

Wie de liefde wil uiten met een lied, kan naar het Gorcums Museum komen. Tussen 15.00 en 16.00 uur worden in de Zangwerkplaats liefdesliedjes van over de hele wereld gezongen. ,,Je hoeft er niets voor te kunnen en het is voor alle leeftijden leuk’’, laat het museum weten. Nog op zoek naar een date? Ook dan kun je komen zingen, meldt het museum. ,,Zingen maakt vrolijk en je leert er andere mensen mee kenen. Beregezellig.’’

Cadeau

Wie het liefst met een presentje zijn of haar partner verrast, hoeft ook niet ver te zoeken. Bij Olala Chocola in Gorinchem hebben ze een speciaal valentijnassortiment vol chocoladehartjes. En bij Goudsmit ‘t Oude Schooltje in Sleeuwijk zijn vrijdag alle artikelen met een hartje afgeprijsd. Graveren van de sieraden is die dag gratis.

Volledig scherm
Spreeuwenzwerm vliegt in formatie van een hartje boven Geldermalsen. © Hans Peeters

Rivierenland