Volledig scherm
De rotonde op de N216 komt dichterbij. © Cor de Kock

‘Rondje Goudriaan’ is een stap dichterbij nu ook provincie een rotonde op de N216 wil

Een rotonde bij Goudriaan is weer een stap dichterbij. De provincie Zuid-Holland heeft de aanpak van de kruising van de N216 met de Smoutjesweg opgenomen in een overzicht van uit te voeren projecten. Daarmee lijkt een langgekoesterde wens van inwoners van het dorp in vervulling te gaan.

Vorig jaar plaatsten inwoners als stunt een straatnaambord op de kruising, om hun lobby voor de komst van een rotonde kracht bij te zetten. ‘Rondje Goudriaan: Rotonde toegezegd sinds 2003' staat er op het ludieke bord, dat nog altijd fier overeind staat.

,,Het is bedoeld als stok achter de deur, om ervoor te zorgen dat de rotonde er uiteindelijk écht komt’’, stelde de Klankbordgroep Goudriaan bij de plaatsing van het bord in oktober. ,,We wachten inmiddels al zó lang.’’

Het drukke kruispunt bij het zo'n duizend inwoners tellende dorp stond al jaren op de nominatie om aangepakt te worden. Er steken dagelijks veel scholieren over en er gebeuren met enige regelmaat ongelukken met fietsers. De provincie Zuid-Holland onderschrijft dat de huidige kruising ‘als onveilig wordt ervaren’. In het onlangs gepresenteerde ontwerp voor de te realiseren rotonde zijn onder meer oversteekplekken voor fietsers opgenomen, inclusief vluchtheuvels.

Stroomversnelling

Het project leek al in 2017 in een stroomversnelling te raken toen de - inmiddels voormalige - gemeente Molenwaard geld uittrok om de provincie te ondersteunen bij de aanleg. Ook het waterschap deed een duit in het zakje, evenals de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. De Klankbordgroep Goudriaan droeg 3000 euro bij. Door werkzaamheden van Waterschap Rivierenland in het gebied kon de schop toen echter nog niet in de grond.

Wanneer dat nu wel gebeurt, is nog onduidelijk. Wel is al bekend dat ‘Rondje Goudriaan’ ook daadwerkelijk de naam wordt van de nieuwe rotonde. Tijdens een bewonersavond in het dorp kreeg die optie de meeste bijval van inwoners.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Goudriaan en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland