Volledig scherm
Straatlantaarns in Leerdam wachten op onderhoud.

Ruim honderd straatlantaarns in Leerdam wachten op onderhoudsbeurt

Het uitvoeren van het onderhoud aan de lichtmasten is onder de maat. Dat vindt de gemeente Leerdam.

Onderhoudsaannemer Heijmans heeft een verbeterplan ingediend maar het effect is in de praktijk nog niet zichtbaar, vindt de gemeente. Zoals in het verbeterplan wordt beloofd moeten alle achterstanden bij aanvang van de bouwvakvakantie zijn weggewerkt.

Begroting

De gemeenteraad buigt zich vanavond over de begroting van het Bureau Openbare Verlichting Lek-Merwede. In 2012 besloten de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik Ido Ambacht, Leerdam, Molenwaard, Papendrecht, Vianen en Zederik alles rond straatverlichting onder te brengen bij dit Bureau.

In de begroting voor 2019 is de gemeentelijke bijdrage voor de straatverlichting verhoogd naar 7,46 euro per lichtmast. Leerdam heeft op dit moment 4460 lichtmasten in eigendom en beheer. De bijdrage van de gemeente komt daarom in 2019 uit op ruim 33.000 euro.

Honderd lantaarns

Iets meer dan honderd straatlantaarns wachtten in maart op reparatie of onderhoud, liet het college in april weten na vragen van de SGP-fractie.

Dat de reparatie vaak lang op zich laat wachten, komt , zo stelde het college, door de aannemer die de klus moet klaren. Soms ligt de vertraging ook aan Stedin omdat kabels vervangen moeten worden.

De gemeente riep burgers op, vooral wel melding te blijven maken als zij zien dat de straatverlichting ergens niet naar behoren werkt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!   

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (6%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (13%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (71%)
974 stemmen