Volledig scherm
Goudsmid Bas Verdonk werkte samen met Marco Borsato aan de armband voor WarChild. Zaterdag is hij in Sleeuwijk om te vertellen over het armbandje en War Child. © Ron Eskens

Sleeuwijkse juwelier in actie voor War Child met armbandjes: ‘Twee zijn gesigneerd door Marco Borsato’

Juwelier ’t Oude Schooltje werkt samen met zanger Marco Borsato en verkoopt een speciaal zilveren armbandje, waarvan de opbrengst naar War Child gaat. De eerste twee kopers van de armband krijgen hem deze zaterdag in een door Borsato gesigneerd doosje.

't Oude Schooltje in Sleeuwijk vindt het idee van goudsmid Bas Verdonk en zanger Marco Borsato om via zilveren armbandjes geld in te zamelen voor War Child hartverwarmend. ,,En zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur komt Bas Verdonk naar Sleeuwijk om te vertellen over het initiatief’’, laat juwelier Berend Hofman weten.

Wie er dan snel bij is en het armbandje aanschaft, krijgt hem in een door Borsato gesigneerd doosje. Er zijn twee exemplaren met handtekening.

Schakels van machinegeweer

De armband kan worden uitgebreid met bedeltjes, die de komende jaren worden ontworpen door bekende mensen die War Child steunen. In het sieraad zit ook bijzonder staal verwerkt: Volgens War Child was dit staal ooit onderdeel van een AK47-machinegeweer, gebruikt en inbeslaggenomen in een conflictzone: ‘Nu, omgesmolten tot sieraad, dragen die stalen schakels symbolisch bij aan steun voor kinderen in de oorlog.’

Volledig scherm
De armband. © Ray Stofberg/War Child

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sleeuwijk en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland