Volledig scherm
Het al jaren leegstaande pand op bedrijventerrein Gaasperwaard waarin Sligro zich vestigt. © Sligro

Sligro opent nieuwe distributiecentrum: ruim baan voor bier in Vianen

Alle fusten Heinekenbier die in de Utrechtse horeca aan de tap worden gehangen, worden vanaf volgend jaar geleverd vanaf bedrijventerrein Gaasperwaard in Vianen.

Op die plek - Dijkleger 2 - opent de Sligro, groothandel voor de horeca, een nieuw distributiecentrum voor de regio Utrecht. Het bedrijf betrekt een bestaand pand dat na twee jaar leegstand wordt verbouwd. De benodigde vergunningen zijn inmiddels binnen.

Zelfbediening

Quote

Er komen geen klanten met bijbehoren­de verkeers­stro­men

Huib Zevenhuizen

Sligro heeft diverse vestigingen in het land, onder meer ook in Nieuwegein en Utrecht. Voor een deel gaat het om zelfbedieningslocaties: hier gaan cafébazen, restauranthouders of uitbaters van een snackbar zelf naartoe om hun voorraden in te kopen.

In Nieuwegein heeft Sligro op dit moment twee vestigingen in bedrijf. Een pand is voor zelfbediening, het ander is een distributiecentrum. ,,Die laatste is te klein geworden, mede doordat we voor Heineken de fusten zijn gaan bezorgen aan de horeca in de Utrechtse regio'', aldus woordvoerder Wilco Jansen. ,,Uitbreiden op de locatie zelf gaat niet, daarvoor is geen plek. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een andere plek voor het distributiecentrum. Dat is Vianen geworden.‘’

In Vianen biedt Sligro straks tweehonderd arbeidsplaatsen, die voor een deel worden ingevuld door personeel dat meeverhuist uit Nieuwegein.

Landelijke speler

Het pand dat Sligro in Vianen betrekt, is volgens wethouder Huib Zevenhuizen (economie) van de gemeente Vijfheerenlanden jaren geleden al gebouwd maar nog niet in gebruikgenomen. ,,Het krijgt nu een grote, landelijke speler als gebruiker. De meeste transportbewegingen van het nieuwe distributiecentrum vinden buiten de spits- en schooltijden plaats. Verkeer vanuit Hagestein en Hoef en Haag heeft er zo weinig mogelijk last van. De Sligro-vestiging wordt nadrukkelijk een distributiecentrum en geen verkooppunt. Er komen dus geen klanten met bijbehorende verkeersstromen.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Vijfheerenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen