Volledig scherm
Het ongeluk met een vrachtwagen zorgde voor enorme problemen op de A2 en in Hagestein. © Koen Laureij

‘Sluipers zetten verkeer in Vijfheerenlanden muurvast’

Hagesteiner Frank Vlaming wil dat Rijkswaterstaat en de gemeente Vijfheerenlanden maatregelen nemen om hachelijke verkeerssituaties tegen te gaan als er files staan op de A2.

Op vrijdag 22 maart vond vroeg in de ochtend een ongeluk met een vrachtwagen plaats bij Nieuwegein. Gevolg: enorme files op de A2 en veel verkeer dat via de afslag Everdingen van de rijksweg af wilde.

Daarvan was weer het gevolg dat alles muurvast kwam te staan in Hagestein. Dit dorp heeft net als Meerkerk één doorgaande weg waar normaal gesproken al weinig ruimte voor auto’s is om elkaar te passeren.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Volledig scherm
In de Tolstraat in Meerkerk kan verkeer elkaar lastig passeren. © Cor de Kock

Meerkerk kampt op de Tolstraat met hetzelfde probleem. De oplossing die ze daar graag zien, is ook voor Vlaming het beste plan: de afrit Hagestein (of Meerkerk) afsluiten door middel van verkeersregelaars met een mobiel matrixbord.

Flauwekul

De reactie van Rijkswaterstaat vindt de Hagesteiner getuigen van weinig invoelingsvermogen. Rijkswaterstaat geeft namelijk aan dat er omleidingsroutes waren ingesteld via de A27. ‘Dat niet iedereen deze omleidingsroute volgt en gaat sluipen, daar kunnen we helaas niets aan doen’, aldus Rijkswaterstaat.

‘Een afrit afsluiten om sluipers te voorkomen is geen optie, omdat dan inwoners van Hagestein gedupeerd worden’, laat de dienst ook weten.

Vlaming: ,,Hagestein heeft 1100 inwoners. Laat er in die paar uur een stuk of tien mensen naar ons dorp moeten gaan, dan zijn die tien inderdaad gedupeerd. Maar nu dupeer je enorm veel meer mensen. Dat is echt een flauwekul-antwoord van Rijkswaterstaat.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Meerkerk en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (58%)
  • Niet mee eens (42%)
3151 stemmen