Volledig scherm
Tijdens een vakbeurs voor veehouders In de Evenementenhal Gorinchem krijgt de geit extra aandacht (foto ter illustratie). © ANP XTRA

Speciale geitenroute tijdens vakbeurs voor veehouders in Evenementenhal Gorinchem

Alles wat je als veehouder ooit over geiten wilde weten, is te vinden op een speciale geitenroute in de Evenementenhal in Gorinchem. Tijdens de veertiende editie van de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen staat de tweede beursdag, woensdag 27 november, geheel in het teken van de evenhoevige zoogdieren.

Nog voordat de standhouders hun plekje op de beursvloer op zoeken, begint die dag een speciaal geitensymposium. De reden om dit dier in de spotlichten te zetten, is simpel volgens beursorganisator Lucas van ’t Hof. ,,In de omgeving van Gorinchem is de geitenhouderij sterk aanwezig. Deze sector is in de afgelopen jaren fors gegroeid en daarom besteden wij daar extra aandacht aan.’’

Het geitensymposium duurt drie uur en wordt verzorgd door Denkavit, een bedrijf dat zich toelegt om voeding voor jong vee. Geitenhouders die hun kennis verder willen verbreden, kunnen daarvoor ook nog terecht in het geitenkennistheater. Sprekers met kennis over diverse vakgebieden, waaronder bedrijfsbeheer en de gezondheid van de dieren, geven hier lezingen. Tevens is er aandacht voor nieuwe ontwikkelingen, zoals de groeiende markt van geitenmelk voor baby- en kindervoeding. 

De Rundvee en Mechanisatie Vakdagen zijn van dinsdag 26 tot en met donderdag 28 november tussen 13.00 en 22.00 uur in de Evenementenhal Gorinchem aan de Franklinweg.  Aanmelden en meer informatie kan via de website van de organisatie.  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland